Zonnepanelen installeren en de subsidieregeling?

Als je de juiste zonnepanelen uitgekozen hebt dan is het tijd om ervoor te zorgen dat je de zonnepanelen ook op je dak krijgt en dat dit op de juiste manier gebeurt. Het is belangrijk om de zonnepanelen goed geïnstalleerd worden om zo een maximaal rendement te behalen. Kijk naar de mogelijkheden en kijk ook naar de opties om een goede set zonnepanelen te kopen in combinatie met de installatie zonnepanelen.

Hoe gebeurt de installatie zonnepanelen?

Het grootste verschil bij de installatie zonnepanelen zit hem in het soort dak. Heb je een plat dak of een schuin of hellend dak? De mogelijkheden zijn verschillend en het is goed om hiermee bekend te zijn. Bij een plat dak zal er een stellage op het platte dak aangebracht worden om de zonnepanelen op te plaatsen. Hierbij is het vooral belangrijk dat ze een maximale lichtopbrengst krijgen. Bij een schuin dak zal men de zonnepanelen aan het dak laten hangen. Er komen speciale haken om de zonnepanelen op te plaatsen. Hiervoor zal men soms eerst een paar dakpannen moeten weghalen. De dakpannen blijven er echter gewoon achter zitten.

Wat kost een installatie zonnepanelen?

De kosten van de installatie zonnepanelen staat vaak uitgesplitst weergegeven in de offerte voor de zonnepanelen. Om hier goed inzicht in te krijgen is het slim om meerdere offertes op te vragen en om zo een goed beeld te krijgen van de kosten van de installatie van de zonnepanelen en natuurlijk ook van de totale kosten. Wel zo fijn!

Subsidie zonnepanelen

In 2012 waren er verschillende subsidie regelingen voor zonnepanelen. De titels subsidie zonnepanelen 2012 geeft al aan dat we deze in dit artikel gaan bespreken. Hoewel we nu al een paar jaar verder zijn is het toch interessant om te zien hoe het in het verleden was. Om als particulier in de eigen energie behoefte te voorzien krijgt men vanaf juli 2012 15 procent van het aanschafbedrag terug schrijft minister Verhagen van Economische zaken destijds aan de Tweede kamer. Er is 22 miljoen euro beschikbaar gesteld en 30.000 aanvragen zijn goedgekeurd.

De groene energie!

Per installatie is er maximaal 650 euro aan subsidie verstrekt welke een vermogen van 3,5 kilowattuur opleverde. Een gemiddeld huishouden kan hier goed mee uit de voeten. Nog steeds trouwens. De subsidie hoefde niet vooraf aangevraagd te worden en werd op basis van de overeenkomst met het bedrijf welke de panelen installeerde en plaatste geregeld. Ook voor alle bijbehorende apparatuur gold de subsidie trouwens.

De aanvraag!

De aanvraag voor een subsidie ging toentertijd via het AgentschapNL met de hulp van DigiD. Het ging heel gemakkelijk en snel. Ieder adres in Nederland kon een aanvraag indienen. Meer informatie over de subsidie zonnepanelen.

Hoe zijn de subsidies nu?

Het beste is het om meerdere adviseurs te raadplegen om te ontdekken wat de mogelijkheden zijn om een goed beeld te krijgen van de subsidies voor zonnepanelen. Kijk naar de mogelijkheden en kies voor een goede subsidie! Informeer ook bij de gemeente naar de subsidiemogelijkheden.

Vrijblijvend zonnepanelen advies?

Wil je weten wat er allemaal mogelijk is? Laat je dan vrijblijvend door een zonnepaneel installateur adviseren. Een specialist uit je regio kan je goed te woord staan. Maak daarom gebruik van onze offerte dienst om het lokale aanbod te vergelijken.