Voordelen

Zonne-energie kent vele voordelen. Ten eerste is het natuurlijk een groene en ook hernieuwbare vorm van energie. Het is niet nodig dat er CO2 vrijkomt of een ander negatief bijproduct. Een normale installatie voor zonne-energie kan gemakkelijk de CO2 uitstoot met 2 ton per jaar verlagen. Over twintig jaren is dit 40 ton. Daarnaast is zonne-energie natuurlijk gratis en is er alleen een investering nodig in de installatie zelf. Ook is een van de voordelen dat men in Europa door veel overheden financieel ondersteunt wordt.

Welke zonne-energie voordelen zijn er?

Er zijn verschillende voordelen als je hier voor kiest. Graag zetten we er een paar op een rijtje voor je:

  • Je realiseert je eigen bron van groene stroom
  • Je bent minder afhankelijk van de energieleverancier
  • Je kunt geld terug krijgen als je meer energie opwekt dan je verbruikt
  • Je helpt om de CO2 uitstoot te verlagen
  • Je zorgt voor een waardevermeerdering van je woning

Voordelen

Als je zonnepanelen gaat kopen dan zal je volop kunnen profiteren van de voordelen. Het is goed om te ontdekken hoe je een bijdrage kunt leveren aan een betere wereld met het aanschaffen van een set zonnepanelen. Er wordt minder CO2 geproduceerd en de zonne-energie welke dagelijks naar onze aarde komt wordt op een positieve manier omgezet naar stroom of warm water. Natuurlijk zal je ook een lagere energierekening krijgen en kun je zelfs geld terugkrijgen van je energiemaatschappij als je meer energie aan het net levert dan dat je verbruikt. Dit wordt ook wel salderen genoemd.

Enkele extra voordelen

Natuurlijk kun je volop gaan genieten van de voordelen welke er altijd zullen zijn als je voor zonnepanelen gaat kiezen. In 2015 zijn er echter ook nog een aantal financiële voordelen als je voor zonnepanelen gaat kiezen. Zo is er de energie investeringsaftrek. Dit wordt ook wel de EIA genoemd. De investering in zonnepanelen moet minimaal 2.500 euro zijn en het voordeel is dan vaak 10 procent.

Voor agrariërs zijn er ook nog voordelen als ze nog schuren hebben met asbest erop. De regeling asbest eraf en zonnepanelen erop biedt een subsidie van 3 euro per vierkante meter. Hoewel dit misschien niet hoog lijkt is het wel een mooi bedrag als je een groot dak hebt.

Als ondernemer kun je ook gebruik maken van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Hiermee is het mogelijk om een deel van de investering te verrekenen. Een boekhouder kan je hier vaak uitstekend over voorlichten.

Als je besluit om zonnepanelen te gaan kopen dan kun je gebruik maken van de voordelen die zonnepanelen te bieden hebben. Het is mooi om te zien wat er allemaal mogelijk is. Ontdek ook dat jij in 2016 een lagere energierekening kunt krijgen als je zonnepanelen aankoopt. Ten opzichte van eerdere jaren zal de terugverdientijd nog beter zijn. Ieder jaar wordt de terugverdientijd lager en de eerste investering ook. Het is daarom eigenlijk ieder jaar steeds interessanter om een mooie besparing te realiseren.

Welke voordelen mag je in 2016 verwachten?

Natuurlijk mag je een lagere energierekening verwachten. Daarnaast is het ook zo dat je een positieve bijdrage levert aan de wereld. Door zonnepanelen aan te schaffen zal de CO2 uitstoot van jouw woning omlaag gaan. De energie welke gebruikt wordt om de zonnepanelen te produceren is al in het eerste jaar terugverdient. Daarna is het allemaal winst voor het milieu. De terugverdientijd financieel gezien wordt ook steeds kleiner. Een adviseur van zonnepanelen kan je dit uitstekend uitleggen.

Zonnepanelen kopen?

Voor bedrijven zal het ook fiscaal interessant blijven om te investeren in zonnepanelen. De investering is fiscaal te verrekenen. Mogelijk kun je zelfs in 2016 gebruik maken van de kleinschalige investeringsaftrek. Hierdoor wordt de financiële investering nog aantrekkelijker voor een ondernemer. Het is slim om je door een financieel adviseur of boekhouder hierover te laten adviseren.

Vrijblijvend in contact met installateurs

Indien je wilt weten hoeveel zonnepanelen op je dak passen en de daarbij behorende prijzen, dan kun je gebruik maken van het formulier hieronder. Je kunt je gegevens achterlaten en zullen er spoedig meerdere zonnepaneel bedrijven contact met je opnemen voor persoonlijk advies.