Aanvragen

Op deze pagina vind je uitleg wat betreft het aanvragen van subsidie voor zonnepanelen (deze stappenplan is van toepassing op de laatste regeling die uit het jaar 2013 dateert). Deze stappen zijn dus alleen te volgen als er op het moment van je aanvraag een lopende subsidieregeling vanuit de overheid is.

Voldoe je aan de voorwaarden en wil je de subsidie zo snel mogelijk aanvragen? Dan is het tijd om hier zo snel mogelijk mee te starten. Wanneer je niet op tijd bent kun je namelijk geen gebruik meer van de subsidie maken. Het Ministerie van Economische Zaken heeft in 2013 ongeveer €50 miljoen euro beschikbaar gesteld. Het aanvragen van de subsidie gebeurt digitaal en kun je doen via DigiD. Het aanleveren van de koopovereenkomst van zonnepanelen gebeurt hier ook.

Houd er wel rekening mee dat de subsidieregeling voor zonnepanelen in 2013 reeds op is. Voor 2014, 2015 en 2016 is er geen subsidie. Voor zonnepanelen 2018 is er voorlopig nog geen duidelijkheid. Daarom wordt er op dit moment door de Rijksoverheid geen subsidies meer toegekend.

Digitaal aanvragen

De zonnepanelen subsidie is via het eLoket aan te vragen. Via eLoket hoeft er geen formulier ondertekend en opgestuurd te worden; alles gaat digitaal. De aanvraag zal op deze manier sneller verlopen en je ontvangt het gevraagde bedrag dan ook sneller op je rekening.

De aanvraag voor de laatste zonnepanelen subsidieregeling kun je doen tot 28 december 2013. Is de subsidiepot leeg? Dan is het ook niet meer mogelijk om subsidie aan te vragen. Dit was vanaf het begin van augustus 2013 het geval. Daarom is het raadzaam om te kijken naar lokale subsidies. Sommige gemeenten en provincies geven nog steeds subsidie op zonnepanelen. Vraag er naar of kijk op de site van je gemeente of je provincie. Bekijk ook de website van de overheid: www.rvo.nl

Zorg dat je het volgende bij de hand hebt

Om de digitale aanvraag voor de subsidie gemakkelijk te laten verlopen is het noodzakelijk om een aantal documenten bij de hand te hebben. Het aanvragen van de subsidie verloopt hierdoor een stuk soepel en het gaat in dat geval allemaal in één keer goed.

Het eerste wat je voor de subsidie voor zonnepanelen nodig hebt is een koopovereenkomst die op 2 juli 2012 of daarna is afgesloten. Wil je de subsidie door iemand anders laten aanvragen? Dan moet je zorgen dat deze persoon een machtigingsformulier van je meestuurt.

Het programma van eLoket zal je instaat stellen om de overeenkomst te uploaden. De koopovereenkomst voor de zonnepanelen subsidie aanvraag is te uploaden in verschillende bestandsformaten. Doc, docx, txt, csv, xls, xlsx, pdf, jpf, jpef, odt en ods worden geaccepteerd.

Zorg dat je bij de aanvraag de inloggegevens van DigiD bij de hand hebt. Deze gegevens zijn nodig om de subsidieaanvraag daadwerkelijk te gaan doen. Om de subsidie te storten wordt er gevraagd om een IBAN-rekeningnummer. Zorg dat je de IBAN en BIC code van je rekening opgeeft. Zie ook: Rijksoverheid.

Opgelet!

Het vermogen van de zonnepanelen installatie moet worden in gevuld in kWp en niet in Wp. Wanneer de installatie 1000 wattpiek levert moet er bijvoorbeeld 1,0 op het formulier worden ingevuld.

Let goed op! Wanneer je de gegevens niet op de juiste manier invult heb je slechts recht op een aantal euro subsidie.

Vrijblijvend in contact met installateurs

Indien je wilt weten hoeveel zonnepanelen op je dak passen en de daarbij behorende prijzen, dan kun je gebruik maken van het formulier hieronder. Je kunt je gegevens achterlaten en zullen er spoedig meerdere zonnepaneel bedrijven contact met je opnemen voor persoonlijk advies.